top of page

Premies

Investeert u in hoogrendementsbeglazing in een bestaande woning of appartement (aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1 januari 2006)? Dan kunt u in aanmerking komen voor deze premies van uw netbeheerder:

 

  • Als u de werken laat uitvoeren door een aannemer, kunt u een Premie van de netbeheerder voor hoogrendementsglas krijgen van 12 of 15 euro per m².

  • Als u ook het schrijnwerk laat vervangen (de volledige ramen, dus niet alleen het glas) én de muren laat isoleren waarin die ramen zitten, krijgt u met de Combinatiepremie van de netbeheerder voor gelijktijdige investering in raamvervanging en muurisolatie een hogere premie voor de ramen (48 of 60 euro per m²).

 

Als u zowel het glas als het schrijnwerk vervangt in een woning die minstens 25 jaar oud is, kan uw investering in aanmerking komen voor de renovatiepremie. Deze premie is afhankelijk van uw inkomenssituatie.

 

Voor kleinere investeringen kunt u in aanmerking komen voor de verbeteringspremie, als u zowel het glas als het schrijnwerk van uw ramen vervangt en uw woning minstens 25 jaar oud is. Of u deze premie krijgt, hangt af van uw inkomenssituatie.

 

Sommigen gemeenten en provincies geven ook premies voor de plaatsing van hoogrendementsglas. Voor meer informatie klik hier of ga naar http://www.energiesparen.be/beglazing

bottom of page